Thursday, 2024-03-28, 8:01 PM Welcome Vizitator
Meniu

Acasa
Filme online
Download Jocuri

Jocuri-On
Programe

Cautare
TV Online
Forum

Download filme
Inregistrare
Upload fisiere
Login
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumul nostru » Soft-uri » Windows » Cum sa intralati windowsul (Aici aveti un tutorial despre cum sa intalati windowsul)
Cum sa intralati windowsul
danybyDate: Saturday, 2009-06-06, 7:46 PM | Message # 1
Mititel
Group: Administrators
Messages: 26
Reputation: 20
Status: Offline
Porniti calculatorul si intrati in BIOS (de obicei se face prin apasarea tastei Delete). Cautati sectiunea de Boot (ar trebui sa fie in meniul principal sau la Advanced BIOS Features) si verificati ca prima componenta de pe care calculatorul va boota este CDROM-ul. Acum introduceti CD-ul de instalare a Windows XP in unitatea optica si puteti iesi din BIOS, salvand schimbarile bineinteles.
Dupa cateva secunde calculatorul va va cere sa apasati o tasta pentru a boota de pe CD. (Atentie! Acesta este singurul moment in care calculatorul trebuie sa booteze de pe CD). Dupa inspectarea configuratiei calculatorului, utilizatorul este rugat sa apese tasta F6 daca detine o discheta pentru hard disk-ul sau S-ATA. Este foarte important sa nu sariti sau omiteti acest pas
daca aveti un astfel de hard.
Daca ati apasat tasta F6, dupa cateva secunde veti fi rugat sa specificati unitatea de stocare pe S-ATA. Apasati tasta S, introduceti discheta cu driver S-ATA si apasati Enter. Dup ce isi va copia driverele necesare, veti reveni in ecranul anterior. Pentru a continua, doar apasati inca o data tasta Enter.
Dupa ce procesul de instalare va termina incarcarea fisierelor necesare, veti avea de ales intre instalarea Windows-ului, repararea sa si iesirea din instalare. Veti alege bineinteles instalarea Windows-ului, apasand tasta Enter, ceea ce va avea ca effect afisarea licentei. O puteti citi folosing tastele Page Up si Page Down; daca sunteti de acord, apasati tasta F8, daca nu, tasta Escape (optiune care va opri procesul de instalare). wacko
Urmatorul ecran va lista partitiile de pe hard disk, spatiul nefolosit si optiunile corespunzatoare acestora. Puteti crea o partitie apasand tasta C, puteti sterge una apasand tasta D sau folosi tastele directionale pentru a alege partitia pe care sa fie instalat Windows-ul. Nu va sfatuim sa stergeti partitii daca nu stiti ce exact ce presupune acest lucru. Daca pe partitia aleasa exista deja instalata o versiune de Windows, veti fi intrebat daca doriti sa folositi in continuare acea partitie si vechiul Windows sa fie sters (apasati L) sau sa alegeti alta partitie (apasati Escape). Daca hard disk-ul nu are creata nici o partitie (contine doar spatiu nefolosit), puteti crea una: apasati C si in ecranul urmator alegeti marimea partitiei. Dupa selectarea unei partitii, urmeaza formatarea ei. Daca tocmai ati creat partitia respectiva sau nu contine nimic important, o puteti formata rapid folosind optiunea "Format the partition using the NTFS file system (quick)", dar daca partitia exista deja o puteti lasa intacta alegand optiunea "Leave the current file system intact (no changes)".
In continuare vor fi copiate pe hard disk fisierele necesare dupa care calculatorul se va restarta pentru a instala componentele (interventia utilizatorului nu este necesara pana in momentul in care vor fi instalate componentele). Cu siguranta ati observat ca pasul doi al instalrii a inceput intr-o interfata noua, mai prietenoasa, in care va aparea, la terminarea instalarii componentelor, fereastra cu setarile regionale si de limba. Pentru a primi informatii corecte de la anumite servicii, puteti alege din meniul "Location" tara in care va aflati. Prin apasarea butonului "Customize" vi se vor prezenta setarile pentru: numere (gruparea cifrelor, sistemul de masura, semnul de numar negativ, etc), moneda (simbolul monedei, gruparea cifrelor, etc), ora (formatul orei, separatorul) si data (formatul prescurtat al datei, separatorul). Pentru a va intoarce apoi in fereastra anterioara apasati OK (salvand astfel modificarile facute in fereastra) sau Cancel (lasand valorile asa cum erau setate initial).
Apasand butonul Next veti ajunge in fereastra de personalizare unde vi se cere numele si organizatia. Va urma fereastra in care trebuie introdusa cheia de inregistrare (serial key) primita la achizitionarea Windows-ului. Daca acezsta a fost tastat corect, la apasarea butonului Next, va aparea o fereastra in care se cer numele calculatorului si parola de administrator. Nu este necesara modificarea acestor campuri, asadar daca nu le cunoasteti scopul, apasati inca o data butonul Next pentru a va seta data, ora si fusul orar.
Daca aveti un modem sau o placa de retea, ulterior va aparea si o fereastra de configurare, insa nu este neaparat sa introduceti toate valorile necesare acum, pentru ca aceste setari pot fi apoi accesate si din Windows.
MULTUMIM


Cel mai tare site www.gamesandfun.ucoz.com
 
Forumul nostru » Soft-uri » Windows » Cum sa intralati windowsul (Aici aveti un tutorial despre cum sa intalati windowsul)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Statistici
Ceas
 

Despre tine
IP
Reclame
       DESIGN BY DANYBY
Hosted by uCoz