Friday, 2024-04-19, 11:33 AM Welcome Vizitator
Meniu

Acasa
Filme online
Download Jocuri

Jocuri-On
Programe

Cautare
TV Online
Forum

Download filme
Inregistrare
Upload fisiere
Login
[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
  • Page 1 of 1
  • 1
Forumul nostru » Soft-uri » Linux » Pro si contra linux (Pareri)
Pro si contra linux
danybyDate: Saturday, 2009-06-06, 8:02 PM | Message # 1
Mititel
Group: Administrators
Messages: 26
Reputation: 20
Status: Offline
############ De Ce Pro ?? ###############
Cred ca va intrebati care ar fi marea chestie cu acest Linux, nu e pur si simplu doar un alt SO? Nu e deloc asa! In primul rand, Linux este produs sub asa-zisa 'licenta de sursa disponibila' (daca cineva are o mai buna traducere a expresiei 'opens source licence', sa mi-o zica ;-). Aceasta inseamna ca:

In primul rand este disponibil codul sursa a sistemului, deci oricine care s-ar pricepe la programare ar putea sa introduca modificarile sale in SO, obtinand astfel propria versiune adaptata la cerintele sale individuale.

Alt argument in favoarea sistemului Linux ar fi faptul ca e mult mai stabil decat bine-cunoscutul Windows (nu cred sa fie cineva care nu s-a enervat nici odata stand in fata unui calculator care nu reactioneaza la nici o comanda). Linux merge practic pe orice sistem, chiar si pe un 386. Programele scrise pentru Linux nu se blocheaza aproape nici odata, iar chiar daca s-ar intampla o asa minune, sistemul nu va "ingheta" si el. Nu e nici pe departe ca in cazul cu Windows, unde e destul sa deschizi un fisier txt putin mai mare si... intreg sistemul se va bloca din cauza Wordpad-ului.

In al treilea rand, e mult mai greu sa pentru un hacker sa sparga un calculator bazat pe Linux decat pe Windows. Insa aceasta nu e nici pe departe o lista completa a argumentelor in favoare Linux-ului.

Tutorialul in cauza este destinat care ar dori da migreze de pe Windows pe Linux. Tot ce e posibil ca aveti langai voi CD-ul Linux cu distributia RedHat sau Mandrake. Sunt practic la fel de bune, cel putin eu nu as putea spune care ar fi mai buna. Unii zic ca pentru Mandrake este mai mult soft disponibil. Eu as zice ca pentru RedHat (caci RedHat e ceia ce folosesc eu acum) soft se gaseste mai simplu. Am folosit si Mandrake, insa mie el mi s-a parut mai putin flexibil si mai greoi ca RedHat-ul.
Nu-i ascultati pe aia care afirma ca pentru Linux soft apropae nu e deloc, iar pitinul pe care-l gasiti e de doi bani. Nu e deloc asa. Doar din faptul ca nu se cer bani pentru un program nu inseamna ca e ceva inferior produselor scumpe destinate Windozei. Daca e sa cautati mai bine si sa nu pierdeti timpul pe porno-site-uri, gasiti soft mult mai divers si mai de nadejde decat in cazul platformei Windoze.
Cea mai mare parte a produselor soft pentru Linux a fost elaborata de programatori sau hackeri de categorie grea (heavy-weighters) care sunt net superiori alor care au ca scop primar de a stoarce bani din bietzii utilizatori.
Daca v-am convins, nu stati! Acum nu trebuie decat sa instalati SO si cat mai repede!
############ De Ce Contra ?? ###############
Ah da, nu am zis nimic contra... ce ar fi de zis aici, unii se plang ca e extrem de complicat in utilizare si administrare. Pai, pentru unii si sculatul de dimineata este ceva extrem de dificil. Soft mai putin, ziceti voi? - uitati-va mai sus.


Cel mai tare site www.gamesandfun.ucoz.com
 
Forumul nostru » Soft-uri » Linux » Pro si contra linux (Pareri)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:

Statistici
Ceas
 

Despre tine
IP
Reclame
       DESIGN BY DANYBY
Hosted by uCoz